Prázdninový zpravodaj

Vážení rodiče a přátelé naší školky,

je tu konec a zároveň začátek. Přišel zase čas hodnotit a bilancovat.

Díváme se na děti a vidíme, jak hodně “vyrostly”.

Staly se obratnějšími, odvážnějšími a citlivějšími k potřebám sebe i druhých. Bez výjimky se umí mít skvěle i v počasí, které by se dalo označit za nepohodlné. V různé míře se naučily domluvit se v konfliktních situacích, pohlídat si své věci, pracovat v týmu, přemýšlet nad otázkami a vyvozovat z pozorování odpovědi, postarat se samy o sebe v terénu, pomoci samy sobě i druhým v situaci, která to vyžaduje, řici nahlas svůj názor a prožívat svoji tvořivost. A našly přátele.

Máme z nich ohromnou radost.

Náš školní vzdělávací plán jsme ušili i pro předškoláky a čtyři z našich dětí tuto část denně okoušely. Věříme, že jsou na školu dobře připravené. Poprvé byla prožita předškolácká noc – a věru se osvědčila.

Vítek zpřestřil prostředí školky báječným vodním koloběhem, Ondřej dřevěným domečkem, všichni jsme i s pomocí vás rodičů udělali jurtě  novou dřevěnou podlahu. Díky Kotrčovým máme dva parádní kmeny, které se proměňují na lodě, útesy, nebo ostrovy. Fond SRPŠ jsme proměnili za sadu zahradních lopatek, bábovek na písek, nádobí na hraní, ikea vláčky, džbány na vodu, knížky a výtvarné potřeby.

Náš prostor se podařilo obohatit a provětrat zimními přástkami a následnými Cestami bubnu. Další akce jsou v plánu.

Vítek ukončuje první ročník předškolního vzdělávání na UJEP v Ústí nad Labem, Helena poslední ročník kurzu pana Zuzáka pro Waldorfské učitele, Táňa se průběžně vzdělávala pod hlavičkou ALMŠ a Katka také ve svém vzdělávání nezahálela.

Školka díky vaší podpoře ustála koronakrizi a my jsme si říkali, že jste skvělí rodiče. Říkáme to i vám a ještě jednou děkujeme.

Přišlo k nám i několik momentů, které se mohly povést lépe. Jsme i za tyto chvíle vděční – pomáhají nám růst.

Skrze péči školka kvete ku prospěchu všech.

Přejeme vám parádní prázdniny plné výletů, vody, slunce, zkoumání a smíchu a těšíme se zase na viděnou!

Katka, Helena, Táňa, Vítek, Petr, Ondřej, Šárka, Katarina, Honza

Váš tým školky

Uložit odkaz do záložek.