Máme pauzu – přerušení provozu od 16.3.

Na dnešní poradě se náš školkový tým po dohodě s ředitelem naší organizace rozhodl uzavřít provoz školky, a to s platností od pondělí 16. března do odvolání. Hlavním a zásadním důvodem k tomuto kroku jsou nám všem dostupné informace (např. data z článku Koronavirus: Proč musíme jednat hned) i doporučení relevantních autorit, že šíření koronavirové nákazy se naše společnost nejefektivněji postaví omezením sociálního kontaktu na nejnutnější míru. Tento krok je i ve shodě s pokyny MŠMT (informace zde), které  doporučilo mateřským školám a jejich zřizovatelům, aby zvážili přerušení či omezení provozu svého zařízení.

Doufáme, že tento krok i vy budete chápat jako nezbytný a důležitější než komplikace, které nám i Vám přinese.

Pro ulehčení situace si Vám dovolujeme nabídnout snížení školkovného po dobu uzavření provozu školky, a to na 75 % stávající výše vašeho školkovného. V případě, že Vás stávající situace finančně neohrožuje, budeme velmi rádi za platbu v plné výši. Vaše školkovné je pro nás jediným a nezbytným příjmem umožňující, abychom mohli i při přerušení provozu udržet náš průvodcovský tým a po skončení krizových opatření opět obnovit provoz v plném rozsahu.

Platby za dubnovou docházku (pokud jste dosud neučinili) proveďte ve standardní výši, případné snížení, pokud je budete chtít využít, bychom Vám odečetli od Vašich dalších plateb. O praktickém postupu se s Vámi domluví Šárka Valešková individuálně.

Dále vás chceme informovat, že řešíme, abychom Vám mohli potvrdit  Žádost o ošetřovné při péči o dítě do 10 let z důvodu uzavření školského/dětského zařízení (školy)”, které mohou rodiče čerpat po dobu 9 dní, samoživitelé 16 dní. V tuto máme pouze takovou garanci, kterou však nepovažujeme za dostatečně silnou.

Pokud budete chtít využít slevu na školkovném nebo žádat o ošetřovné, prosíme dejte nám vědět obratem.

Děkujeme za pochopení. Přejeme nám všem, abychom tuto nesnadnou situaci využili i pozitivně třeba ke zpomalení našich životů, prohloubení vztahů s našimi blízkými a abychom se co nejdříve vrátili zpět do normálu, který bude lidštější a šetrnější k naší planetě.

Uložit odkaz do záložek.